Monday, November 05, 2007

Guys!



Μπορεί κανείς να μου πει γιατί οι άντρες τα πάνε τόσο καλά με την Τεχνολογία και συγκεκριμένα με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές; Πώς γίνεται, χωρίς να έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο, να γνωρίζουν απίστευτες λεπτομέρειες για τα πιο απίστευτα πράγματα και να μπορούν να τους αποσυναρμολογούν και να βρίσκουν τις βλάβες, όσο εύκολα εμείς «αποσυναρμολογούμε» την ντουλάπα μας και βρίσκουμε ποιο σύνολο ταιριάζει στην εκάστοτε περίσταση; Όσους κι αν έχω συναντήσει, από τους πιο μικρούς, μέχρι τους πιο μεγάλους (που ήδη είχαν πατήσει τα 30 ,όταν είδαν οθόνη για πρώτη φορά), έχουν μια καταπληκτική ευκολία να μαθαίνουν τις λειτουργίες τους, καθώς και να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς! Σίγουρα υπάρχουν και γυναίκες που έχουν εκ φύσεως αυτή την ευκολία, αλλά σίγουρα είναι λιγότερες και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συναντήσει καμία. Και δεν μιλάω για όσες το έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, αλλά για τις αυτοδίδακτες! Στην εργασία που βρίσκομαι τώρα είμαστε 6 γυναίκες και 4 άντρες! Μόνο ένας έχει σπουδάσει κάτι σχετικό με Η/Υ, οι άλλοι είναι άλλων ειδικοτήτων. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουν τα πάντα (οκ, μπορεί να υπερβάλλω) και συνεχώς ενημερώνονται για τα υπόλοιπα! Όσο για τις γυναίκες είμαστε όλες στο ίδιο επίπεδο, άσχετα αν οι σπουδές μας ήταν προς την θετική ή θεωρητική κατεύθυνση. Ποια λειτουργία του εγκεφάλου, λοιπόν, είναι υπεύθυνη γι’ αυτή την ευκολία στην εκμάθηση των Η/Υ και γενικότερα των μηχανημάτων; Γιατί την θέλω κι εγώ!!!

6 comments:

tiranoulis said...

desto ap tin alli plevra oti i antres einai gnwstes mono se enan tomea enw oi ginaikes se pollous opote min niwtheis meionektika alla sibonia giati mporei na kseroun aptaista ta peri texnologias alla se alla themata einai skrapes...

Giorugosu said...

@Τυρανούλης:
Την είπες πάλι την κακία σου, δεν άντεξες... ;-P

@Βλάχα: Βασικά φταίει το γεγονός ότι οι άντρες έχουν πιο πολύ έφεση στα τεχνικά θέματα (χειρονακτικές εργασίες κλπ.) ενώ οι γυναίκες περισσότερο σε θεωρητικά πράγματα τα οποία χρειάζονται περισσότερο συναίσθημα...
Ίσως οι υπολογιστές, ως ψυχρά μηχανήματα, είναι κατασκευασμένα περισσότερο ως προς τον τρόπο σκέψης του άρσενικού παρά του θηλυκού.

patsiouri said...

Χτές ένας φίλος μου ούρλιαζε απελπισμένα για το αι λάινερ, "Δέν είναι δυνατόν! Και όταν τρίβετε τα μάτια σας τί γίνεται???' "Δέν τα τρίβουμε!", "Αυτό δέν παίζει!"

Όπως καταλαβαίνεις, είναι θέμα δομικού σχεδιασμού μικρή μου!

vlacha said...

@tiranoulis: Ζήτω οι γυναίκες λοιπόν!

@fukuru: Η όλη ιδέα για το ποστ μου ήρθε όταν πάλευα 10 ώρες να βρω torrent και να τα κατεβάσω και να τα εγκαταστήσω και μετά να ψάχνω άλλες 10 ώρες επεισόδια του CSI και να μην μπορώ να τα κατεβάσω γιατί δεν είχα torrent εγκατεστημένο (έτσι μου έλεγε), αλλά είχα (τι πάλευα 10 ώρες να βρω;). Και τελικά έπρεπε να ρωτάω συνέχεια τον Ιππότη μου και μου τη βάρεσε στα νεύρα. Γιατί συνειδητοποίησα ότι χωρίς Ιππότη, δεν θα κατάφερνα τίποτα και σαν σύγχρονη, ανεξάρτητη γυναίκα δεν μου αρέσει αυτό. Ουφ, τα είπα και ξέσπασα!

@patsiouri: Χα, χα! Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που το έθεσες!

vlacha said...

Και συνεχίζω λέγοντας ότι τα torrents suck!!!!

Heliotypon said...

1. Δεν είναι όλοι οι αρσενικοί, ούτε οι περισσότεροι (ιδίως οι μεγαλύτεροι) εξοικειωμένοι με τα διαβολομηχανήματα.
2. Υπάρχει περίπτωση το θέμα να ανάγεται στο συλλογικό ασυνείδητο (ή στην εξέλιξη, δεν ξέρω ακριβώς): Οι αρσενικοί έπρεπε να επινοούν και να κατασκευάζουν τα εργαλεία του κυνηγίου αλλά και άλλων μέσων που θα επέτρεπαν την εξεύρεση τροφής και στέγης καθώς και τις δυνατότητες μεταφοράς τροφής και υλικών. Αυτό μάλλον έκανε να προσανατολίζεται ο εγκέφαλός τους προς την τεχνολογία.
3. Οι γυναίκες έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες αλλά σε διαφορετικά πεδία: Για έναν άντρα π.χ. είναι ασύλληπτο πώς βρίσκουν άκρη οι γυναίκες με τα δεκάδες μπουκαλάκια, κουτάκια, σωληνάρια, μολύβια και άλλα σύνεργα καλλωπισμού! Επίσης, σε πολλούς αρσενικούς (και στον γράφοντα) προκαλεί τρόμο έστω και η σκέψη ραφής ενός κουμπιού ή ακόμη και του περάσματος της κλωστής στη βελόνα, ενώ οι γυναίκες κινούνται με εξαιρετική άνεση στον χώρο του ενδύματος. 'Ισως δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) οι μόδιστροι δεν είναι και τόσο φανατικοί αρσενικοί, ίσως γιατί κάποιες θηλυκές ορμόνες που πιθανόν έχουν σε αυξημένες συγκωντρώσεις, τους δίνουν τέτοιες δυνατότητες.