Friday, February 02, 2007

Tasmanian Devil


Τις προάλλες παρακολουθούσα ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΪ για το τέρας της Ταζμανίας. Όχι το κινούμενο σχέδιο, αλλά το πραγματικό που ζει στην Αυστραλία. Έλεγε, λοιπόν ότι το θηλυκό έχει οίστρο μόνο μια φορά το χρόνο, οπότε και αφήνει το αρσενικό να την προσεγγίσει. Αφού αυτός την κυνηγήσει για μερικά μέτρα, τις ρίχνει μερικές δαγκωματιές και προσπαθεί να την ακινητοποιήσει. Αυτή στην αρχή το παίζει δύσκολη, αντιστέκεται, του ρίχνει και κανά δυο και τελικά μένει ήρεμη. Μετά ακινητοποιείται τελείως, δείχνοντας έτσι την αποδοχή της και υποταγή της, του ρίχνει ναζιάρικες ματιές και είναι έτοιμη να γονιμοποιηθεί. Αυτός κοιτάζει γύρω-γύρω και δείχνει τα δόντια του σε όποιον πλησιάζει, δηλώνοντας έτσι ότι «κοιτάξτε, μάγκες, δικιά μου είναι, μην τολμήσετε να την αγγίξετε». Τέλος, την δαγκώνει τρυφερά στο λαιμό, την γλύφει και λίγο (αλήθεια!) και περιμένει να φύγει το συνεργείο για να κάνει την δουλειά του!
Βλέποντας το εν λόγω ντοκιμαντέρ, δεν μπορούσα παρά να κάνω τις αντιστοιχίσεις της συμπεριφοράς του Τέρατος με αυτή του ανθρώπου, οι οποίες είναι παραπάνω από προφανείς. Τελικά όσα χρόνια να περάσουν, όσο οι κοινωνίες να αλλάξουν, ο άντρας θα νομίζει πάντα ότι είναι ο κυνηγός ενώ η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι βρίσκεται στα χέρια της γυναίκας. Αυτός μπορεί να κάνει την πρώτη κίνηση, αλλά αν δεν θέλει η κυρία κοκό δεν έχει. (Μιλάμε πάντα για φυσιολογικούς ανθρώπους κι όχι βιαστές). Τουλάχιστον η φύση αυτό δηλώνει… Εσείς τι λέτε;

16 comments:

moonshine said...

Eννοείται πως ισχύει αυτό..Την τελευταία περίοδο ήμουν σε μία μπλεγμένη κατάσταση..ενώ αυτός με κυνηγάει και επιδιώκει,ουσιαστικά τα νήματα τα κινω εγώ στο θέμα που αναφέρεις..
Πιστεύω πως είναι η φύση του άντρα και όταν του δίνεται δεν λέει ποτε όχι...το 8εμα όμως είναι πως αμα δεν θέλουμε εμείς είναι αδύνατον να μας μεταπείσουν..
εκτός πια αμα είναι τόσο "μάστορας" οποτε χαλάλι..χαχαχα :):):)
εύχομαι ένα όμορφο σαββατοκύριακο σε όλους!!

CrazyCow said...

Δηλαδή τώρα θέλετε να μου πείτε ότι κατά κανόνα οι άντρες κυνηγούν τις γυναίκες; Ότι δηλαδή πλέον δεν γίνεται και το αντίστροφο;

Είναι γεγονός ότι αυτός που κυνηγάει δείχνει ανοιχτά τα συναισθήματά του. και τον λόγο πλέον έχει το "θήραμα". Αν ο κυνηγός δεν ήθελε δεν θα κυνηγούσε καν! Αν το θύραμα δεν θέλει θα τον διώξει...

Τους δύο αυτούς ρόλους καλώς ή κακώς τους παίζουν και τα δύο φύλα πλέον. Άρα δεν νομίζω πως τίθεται θέμα αρσενικού - θηλικού, αλλά κυνηγού - θηράματος.

Όσο για αυτό: "Πιστεύω πως είναι η φύση του άντρα και όταν του δίνεται δεν λέει ποτε όχι..." με αυτή τη λογική θα είχαν όλες οι γυναίκες όποιον θέλουν κ ότι ώρα τον θέλουν!

Υ.Γ. Συγνώμη για το "θήραμα" αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη στις 2 το βραδυ!

moonshine said...

Όταν του δίνεται η ευκαιρία απο την στιγμη που έχει κυνηγήσει(παραδέχομαι ότι πλέον δν κυνηγάνε πολύ,απλά μίλησα με βάση την πρόσφατη εμπειρία μου..;) παραληψη μου αυτη..
Κ όσο για το αν πλέον οι γυναίκες κυνηγάνε τους άντρες ισχύει..απλά μίλησα σύμφωνα με τους "παραδοσιακούς"(χιχιχιχ) ρόλους..:):)
Κ πέρα απο την πλάκα το οτι πλέον ο αριθμός των γυναικών που επιδίδεται στο κυνηγι έχει αυξηθεί είναι όντως γεγονός...Πράγμα που έχει χαλαρώσει τους παραδοσιακους κυνηγούς(άντρες)..:)
Βασικά εκεί που ήθελα να εστιαστώ είναι πως μία γυναίκα (ως επι των πλείστων)κινεί τα νήματα απο την άποψη ότι αν δεν θέλει να προχωρήσει στο "προκείμενο" δν προχωράει...ενώ ένας άντρας και απο τη φύση του είναι πιο δύσκολο να αντισταθεί...
Πάντως ο τόνος του πρώτου σχολίου ήταν χιουμοριστικός..μην παρεξηγηθω:D:D

ONOMATODOSIA said...

normaaal !

αν δεν θελει η κυρια...κοκο γιοκ!

vlacha said...

Γεια σε όλους !
Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που κάνω αυτή τη συζήτηση με άντρες, "πόλεμος" ξεσπάει! Ο καθένας αντιλαμβάνεται τον ρόλο του διαφορετικά (ναι, πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα ρόλοι).
Αγαπητέ μου crazycow συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Αυτό άλλωστε ήθελα να τονίσω κι εγώ: ότι ο άντρας δεν ήταν ποτέ ο κυνηγός στην πραγματικότητα, ότι η γυναίκα ήταν αυτή που του έδινε τα μηνύματα για να γίνει κυνηγός και φυσικά, αν αυτός δεν ήθελε δεν γινόταν. Εντάξει, και σίγουρα δεν λειτουργούμε ακριβώς όπως τα ζώα, αλλά εμένα η συμπεριφορά του Τέρατος μου θύμισε πολλά!

Anonymous said...

Οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και το παιχνίδι έχει γίνει άνω κάτω.
Πάντως εγώ προτιμώ να είμαι το θήραμα παρά ο κυνηγός.
Ορίστε, το'πα.
Αμαρτία εξομολογημένη ουκ έστι αμαρτία. Ουφ.

Μάλλον όμως δεν είναι εποχή κυνηγιού.
Έχω πάρει εγώ την καραμπίνα και
... όποιον πάρει ο χάρος.

roupis said...

Όλες οι απόψεις είναι σωστές γιατί κατα κύριο λόγο στηρίζονται σε προσωπικά παραδείγματα.

Λίγοι έχουν την δυνατότητα να έχουν μεγάλο κύκλο έτσι ώστε η αποψή στους να τεκμηριώνεται απο πολλαπλά μη προσωπικά παραδείγματα.

Οπότε όλοι έχουν δίκαιο και συγχρόνως άδικο

Anonymous said...

proton o antras exei papsi na einai 100% kynigos exei ginei thirama giati poli apla oi ginaikes to dinoun sto piato pleon...
einai poloi ligoi oi antres pou flertaroun kanoun ti prwti kinisi ktl ktl ktl to zitima einai ena oti osa xronia kai na perasoun oti kai na ginei o antropos einai to mono plasma pou den exei sigekrimenes epoxes anaparagogis eimaste pantos kairou...
tiranoulis!!!

vlacha said...

@argyrenia: Έτσι σε θέλω, δυναμική και αποφασιστική κι όποιον πάρει ο χάρος...

@roupis: Πράγματι, πάντα οι απόψεις μας διαμορφώνονται ανάλογα με αυτά που γνωρίζουμε, αλλά κι από αυτά που γνωρίζει το κοντινό μας περιβάλλον. Και μπορεί να μην γνωρίζουμε 1000 άτομα, αλλά μερικές φορές 10 αρκούν για να βγάλεις ικανοποιητικά συμπεράσματα.

@τυρανούλη: Φαντάσου να το κάναμε κι εμείς μια φορά το χρόνο! Θα μας χώριζαν επι τόπου! :)

Κολοκύθι said...

Εγώ πάλι θα ήθελα να είχα έναν διαβαστή σκέψης- οικονομικό και πρακτικό- για να ξέρω πότε ο άλλος κάνει κέφι και πότε όχι. Εν ολίγης θα την έπεφτα ανετα σε κάποιον αν μου πιστωποιούσανε από πριν ότι γουστέρνει το παλικάρι.
Ξενέρωτο?Ναι.
Ασφαλές όμως και καθόλου μα καθόλου επίπονο.

Κολοκύθι said...

Και αυτό το τερατάκι είναι σκέτη γλύκα!

vlacha said...

@κολοκύθι: Πολύ πρακτικός αυτός ο διαβαστής σκέψης! Αν τον βρεις, κράτα έναν και για μένα! :)

Anonymous said...

egw agapiti vlacha an to ekana mia fora ton xrono i se koma tha imoun ton ipoloipo kairo i apla den tha eimai egw alla kapoia swsias!!!!
simvouli mou prin apo kathe sovaro vima se mia sxesi kalo einai na ginete kai ena progamiaio simvolaio oxi omos gia periousiaka themata alla gia na oristoun oi meres kai oi ipoxreoseis ton sizigikon kathikonton kai i mi tirisi tous na einai aitia diazigiou kai fisika oikonomikis apozimioseis....(tha ploutisoun polles ginekes!!!)

3 parties a day said...

Τι να πούμε εμείς; Τα είπες όλα εσύ!

tiranoulis said...

mporeis na me episkeftis ksana filenada....

Heliotypon said...

Ναι, ρε παιδιά, πάντα το έλεγα ο δόλιος ότι η γυναίκα είναι ο κυνηγός κι εμείς κάνουμε ότι κυνηγάμε, αφού πάρουμε το μήνυμα "έλα, μαλάκα, κυνήγα με"!. Το κακό είναι ότι τα μηνύματα δεν είναι πάντα ξεκάθαρα και εμείς πρέπει ή να διαθέτουμε αυτόν τον διαβαστή σκέψης (ε, ρε και να υπήρχε ένα τέτοιο εργαλείο...!) ή να κάνουμε τους μάγους για να καταλάβουμε τι σκέφτεται η κυρία για λόγου μας! Πολύ άχαρος ο ρόλλος του αρσενικού σύντροφοι/σες, δεν είναι;