Tuesday, October 03, 2006

Η Μπλε Πριγκίπισσα


Η Μπλε Πριγκίπισσα μπήκε στο δωμάτιο που έμενε τα τελευταία 109 χρόνια. Μπροστά της πετούσαν χίλιες εικόνες, εικόνες που της έφερναν δάκρυα στα μάτια, που γνώριζε ότι δεν θα ξαναζούσε, που είχε πάψει από καιρό να τις ζει! Αναρωτιόταν πως κάτι τόσο ξεχωριστό που σου προσφέρει τόσα πολλά μπορεί να καταλήξει ανούσιο και βαρετό και πνιγηρό! Πως όλες αυτές οι στιγμές που ένιωσε μεταλλάχτηκαν σε μοναξιά και αηδία! Κι όλα αυτά μεγαλώνοντας σ’ αυτό το δωμάτιο! Όλη την ενήλικη ζωή της πέρασε μέσα σε αυτούς τους πέντε πράσινους τοίχους, από τότε που ο άρχοντας αποφάσισε να την δεχτεί κοντά του στο Βασίλειο της Ντάπιας. Στην αρχή η Πριγκίπισσα δεν το περίμενε, δεν το πίστευε ότι η Μοίρα θα ήταν τόσο γενναιόδωρη μαζί της και θα την επέλεγε για βοηθό του άρχοντα. Όλες οι πριγκίπισσες του Γαλαξία ήθελαν να βρεθούν εκεί, αλλά μόνο αυτή το πέτυχε. Βοηθός του άρχοντα! Φαινόταν συγκλονιστικό, περιπετειώδες και τρομακτικό συγχρόνως. Ήταν, όμως, το είδος του τρόμου που επιθυμείς να ζήσεις από τα βάθη της καρδιάς σου, που ξέρεις ότι μόνο έτσι κάθε κύτταρο του σώματός σου θα ζωντανέψει και θα μεθύσει και θα βιώσει ανεπανάληπτες εμπειρίες, που σε οδηγεί σε δρόμους που γίνονται μαθήματα ζωής. Ήταν τόσο ενθουσιώδης όταν πήγε να μείνει στο Βασίλειο. Πίστευε ότι δεν θα έφευγε ποτέ από εκεί. Να, όμως, που η Μοίρα αλλού πάλι την οδήγησε. Τώρα βρισκόταν στο κατώφλι του δωματίου της και το αποχαιρετούσε. Ήξερε ότι δεν έπρεπε να κοιτάξει πίσω, ήξερε ότι έπρεπε να κάνει το επόμενο βήμα, ήταν πια καιρός. Ο ιππότης την περίμενε. Πήρε τα όπλα της, (όσα της είχαν απομείνει, αφού ο σκληρός άρχοντας της τα είχε βίαια στερήσει), στάθηκε στο παράθυρο για να κοιτάξει για τελευταία φορά την πανέμορφη θέα του βουνού του Παρελθόντος και ξεκίνησε για το μακρινό της ταξίδι...

7 comments:

Anonymous said...

Βλάχα μου έλειψες.
Καλό μήνα να έχεις, γεμάτο έμπνευση.

Κι εγώ θα περίμενα 109 χρόνια, χαλάλι, αρκεί στο τέλος να ερχόταν ο ιππότης μου.

Εσύ τον βρήκες?

vlacha said...

Καλημέρα αργυρένια και καλό μήνα! Όποτε θα βρω χρόνο θα σου στείλω μέηλ!
Και ναι, μάλλον τον βρήκα!

Κολοκύθι said...

Σε παρακαλώ!Όχι άλλα πριγκιπόπουλα και ροζ συνεφάκια!Κοντεύω να πάθω πολιτισμικό σοκ.
:-P

vlacha said...

Αγαπητό μου κολοκύθι, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ρομαντική ψυχή, ούτε πιστεύω πια σε παραμύθια. Απλώς μου βγήκε έτσι αυτό το κείμενο. Φάση είναι, θα περάσει. :-)

Matron Maya said...

ψάχνουμε για dungeon master εισαι μέσα?

pascal said...

@matron: ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Ρε, μου έφυγε το νεφρό μόλις διάβασα το σχόλιό σου.

@vlacha: Αν υποψιαστώ ότι ο ιππότης τον οποίο περίμενες είναι αυτός που ξέρω, θα τον προειδοποιήσω γιατί απ' ότι κατάλαβα οπλοφορείες και μπορει να τον ευνουχίσεις.

vlacha said...

@μάτρον
Μόλις χθες το βράδυ έμαθα τι είναι αυτός ο master και δεν έχω καμιά όρεξη να διαβάσω τρία βιβλία για να παίξω. (Ωραίο σχόλιο πάντως)

@πασκάλ
Δεν παθαίνει τίποτα αυτός, μην ανησυχείς!