Wednesday, March 19, 2008

Παρατηρήσεις!

  1. Δεν έχω όρεξη για δουλειά.

  1. Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη αργία.

  1. Ποτέ δεν έχει απαγορευτικό όταν το θέλω.

  1. Πάντα προσελκύω περίεργους ανθρώπους τις πιο ακατάλληλες στιγμές.

  1. Όταν θέλω να μείνω μόνη μου τότε έρχονται όλοι, τότε χτυπάνε τα τηλέφωνα.

  1. Το οινοπνευματί με το πορτοκαλί δεν ταιριάζουν.

  1. Τα λαχούρια έχουν φύγει από την μόδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά πολλοί άντρες τα φοράνε ακόμα. Και αυτούς τους προσελκύω.

  1. Έχει χαθεί το ωραίο φλερτ. Δεν ξέρω βέβαια αν υπήρξε ποτέ.

  1. Ποτέ δεν βρίσκω το κατάλληλο κλειδί με την μία.

  1. Χάνω συνέχεια την μία κάλτσα από τις δύο.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν μπλογκοπαιχνίδι. Είναι απλές, καθημερινές φιλοσοφίες που μου έρχονται όταν δεν έχω όρεξη για δουλειά και όταν δεν έχω ρεύμα.

Wednesday, March 12, 2008

Game!

Επιτέλους, κατάφερα μετά από πολύ καιρό να ρίξω μια ματιά στα μπλογκς και να κάνω ποστ! Και φυσικά επειδή μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια θα δεχτώ την πρόσκληση του Fukuru, έστω και τόσο καθυστερημένα! Βέβαια το πρόβλημά μου είναι το εξής: Δεν έχω στο σπίτι μου γρήγορο Internet, και μόνο όταν είμαι στο γραφείο (είτε στην Αθήνα, είτε στο Νησί) και δεν έχω δουλειά μπορώ να ασχοληθώ. Όμως στα γραφεία δεν έχω βιβλία, τουλάχιστον τόσα όσα έχω στο σπίτι. Βέβαια πάντα σε κανένα συρτάρι κρύβω κάποιο για τις δύσκολες ώρες π.χ. διακοπές ρεύματος (καλή ώρα), διακοπή internet κλπ. Παίρνω, λοιπόν, το πιο κοντινό μου και επειδή πολύ μακρηγόρησα....ιδού:

«Εκείνος έκανε να απαντήσει, αλλά το τηλέφωνο τον διέκοψε.
Η παλιά Σεβρολέτ βγήκε από το Κάνσας Σίτι το Σάββατο 21 Νοέμβρη το βράδυ. Αποσκευές ήταν δεμένες στους προφυλακτήρες και στην οροφή.»

Πρόκειται για το «Εν ψυχρώ» του Τρούμαν Καπότε (μετάφραση Μιχάλης Μακρόπουλος) από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Δεν το είχα διαβάσει στο παρελθόν, το αγόρασα πέρυσι σε μια βόλτα στα Εξάρχεια, γιατί δεν κατάφερα να δω την ταινία! Το λάτρεψα και θέλω να το διαβάσω και στην κανονική του έκδοση, γιατί θεωρώ ότι στην μετάφραση χάνει. Τώρα μπορεί κανείς να καταλάβει το πόσο καταπληκτικό είναι αυτό το βιβλίο από αυτές τις τρεις γραμμούλες;

Εγώ θα κάνω πάσα στους: Ιππότη (γράψε pleaseeeeee!), Τυρανούλη, Yo!reeka's.